Carlos Müller Villanueva

Från Riksipedia

Version från den 7 maj 2012 kl. 12.54 av Ylva.tingvik@riksteatern.se (Diskussion | bidrag)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök

Carlos Müller Villanueva är född i Santiago, Chile. Han är utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm 1993-1996. Gjorde där slutproduktionen och medverkade i Tom Fjordefalks uppsättning av Shakespeares Stormen "Nu", som var en samproduktion mellan Tyst Teater, Dramaten och Teaterhögskolan. Studerade också 1994 vid The National Theatre of the Deaf i USA och praktiserade 1995 vid International Visual Theatre i Paris med inriktning på koreografi och dans för kroppsteckenspråk.

Har år 2009 arbetat på Tyst Teater i 13 år och medverkat i Lilla Mahagonny, Inte jag- för döva öron, samt Mirad och hans mor, Stora Landsvägen, Åsneskinnet, Los Compañeros, Brev från N.N. bl.a. Natten är dagens mor. Har också spelat i filmen Den Svante Mannen av Regi: Liene Strante på Dövas SVT och gjort videofilmer med teckenspråkspoesi på SIH i Örebro och Odyssén även på filminspelning. Carlos Müller har regisserat både döva ungdomar och barn i Chile och arbetade där workshop och teaterutbildningsprojekt. Även han att utveckla som regissör och idé med pjäs: Tändstickan av Charlie Chaplin i rollen Christian Engström Dyvik och Under våren 2009 var Carlos arbetad som regiassistent vid regissör Josette Bushell-Mingo på Pär Aron Borgs fantastiska äventyr och han har bjudit med Los Compañeros i Granada och Dramaten som har tillfällen på utländska och han kan American Sign Language, både spanskt och chilenskt teckenspråk.

Våren 2012 är Carlos aktuell i FAME Visukalen, ett samarbete mellan Riksteaterns Tyst Teater, Örebro länsteater och Riksteatern Örebro län.

Läs mer om Carlos Müller Villanueva på » www.actorcarlitos.com

Fakta

Skådespelare, regiassistent & koreograf/dans
Född: Santiago, Chile


Personliga verktyg
Namnrymder
Varianter
Åtgärder
Om Riksteatern
Föreningsarbete
Arrangemanget
Synas och höras
Biografier & Teaterlexikon
Handböcker
Verktygslåda