Ipek D. Mehlum

Från Riksipedia

Hoppa till: navigering, sök

Ipek Dedeoglu Mehlum är bosatt i Oslo, Norge och tillhör Teater Manus fasta ensemble. Hon har utbildat sig till skådespelare vid Nordic Blackteaterskolan och vid Statens teaterhøyskola i Oslo. På Teater Manu har hon medverkat i föreställningar som bl.a. Sennep og Champagne, Karius och Baktus, Hans og Gretel och Revy Banana. På Haugesund Teater har hon medverkat i Over Skyene och på Riksteatret/Det Åpne Teater har hon medverkat i Gul Måne – balladen om Leila och Lee med regi Franzisca Aarflot för att nämna några.

Ipek har tidigare arbetat med regissör Mira Zuckermann i Pinocchio och med regissör Lars Otterstedt i Arven etter Frankenstein. Ipek har också arbetat med regissör Josette Bushell-Mingo i föreställningen Odyssén som var ett stort samarbete mellan Riksteatern, Cirkus Cirkör och Teater Manu.

Ipek har också regisserat föreställningarna Ungdomsfesten och Jo, men… på Teater Manu. Hon har även arbetat med media, som tv-journalist på ZOOM webTV och dessutom medverkat I flera filmer på TV och bio; 5 løgner, Jul i Tøyegaten, Pulverheksa m fl. Hon har också varit med i teaterprojekt I Uganda och Indien i samarbete med Riksteaterns Tyst teater.

Under våren 2010 var Ipek D. Mehlum aktuell som skådespelare på turné med Riksteaterns och teater Manus uppsättning Nattgäster i regi av Josette Bushell-Mingo, Mira Zuckermann och Lars Otterstedt.

Fakta

Skådespelare
Född: i Turkiet

Tidigare aktuell med

Odysséen
Nattgäster


Personliga verktyg
Namnrymder
Varianter
Åtgärder
Om Riksteatern
Föreningsarbete
Arrangemanget
Synas och höras
Biografier & Teaterlexikon
Handböcker
Verktygslåda