Efo Kodjo Mawugbe

Från Riksipedia

Hoppa till: navigering, sök

Efo kodjo Mawugbe fungerar som länk mellan den äldre och yngre generationen författare i Ghana. Han har fått sin utbildning på Mawuli School Ho och School of Performing Arts (University of Ghana). Han har en fil. mag. i dramatik. UG Legon och en examen i Arts Administration (ung. kulturproducent) från Banff Centre for Arts Management i Calgary i Kanada.

Han har arbetat i flera år inom den offentliga sektorn som konst- och kulturkulturchef. Innan han började arbeta inom det offentliga var han forskningsassistent på centret för kulturstudier på Kwame Nkrumah University of Science and Technology (K. N. U. S. T.) i Kumasi.

Det mesta av hans arbete på scenen har nått ut till en bred publik i både Ghana och andra länder. En del av hans radioteaterpjäser har sänts på GBC (Ghana) och BBC (London). Hans arbeten omfattar bl.a.: Once Opon a time in Lagos, Constable no rank, Take me to the altar och Queen Zariba of Zariba. Efo Kodjo är nu scenograf på National Theatre of Ghana. Hans pjäs Prison Graduats belönades nyligen med ett radiopris av BBC.

Fakta

Dramatiker

Tidigare aktuell med

African Cinderella


Personliga verktyg
Namnrymder
Varianter
Åtgärder
Om Riksteatern
Föreningsarbete
Arrangemanget
Synas och höras
Biografier & Teaterlexikon
Handböcker
Verktygslåda