Dritëro Kasapi

Från Riksipedia

Hoppa till: navigering, sök

Dritëro Kasapi är utbildad vid The Faculty of Dramatic Arts i Skopje, Makedonien och har arbetat som teaterregissör sedan 1997. Han har arbetat i många internationella sammanhang, i länderna på Balkan, Storbritannien, Tyskland och i Sverige. Ett flertal av hans föreställningar har turnerat i Europa. 1999 grundade han Children's Theatre Centre (CTC) i Skopje, som utvecklar barn- och ungdomsteater. Dritëro Kasapi var mellan 2005 och juli 2008 konstnärlig ledare för teaterverksamheten på Gottsunda Dans & Teater i Uppsala.

Hösten 2007 regisserade han föreställningen Re:union, som var en del av projektet Nya pjäser - nya världar och hade premiär i Uppsala hösten 2007. Våren 2008 regisserade han Niklas Rådströms nyskrivna föreställning De onda på Göteborgs Stadsteater och 2008 Mot väggen på Riksteatern. Hösten 2011 var Dritëro återigen aktuell som regissör till Riksteaterns Othello.

Hösten 2012 regisserar Dritëro Kasapi två pjäser som spelas av samma ensemble samma kväll i två akter, August Strindbergs Dödsdansen och Camilla Blomqvists nyskrivna pjäs Vi har det bra.Fakta

Regissör

Aktuell med

Dödsdansen och Vi har det bra.

Tidigare aktuell med

Mot väggen
Louise och björnarna
Othello

Personliga verktyg
Namnrymder
Varianter
Åtgärder
Om Riksteatern
Föreningsarbete
Arrangemanget
Synas och höras
Biografier & Teaterlexikon
Handböcker
Verktygslåda