Bernard Cauchard

Från Riksipedia

Hoppa till: navigering, sök

Bernard Cauchard är utbildad dansare vid Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse i Lyon och arbetade sedan som dansare vid Operabaletten i Lyon. 1989 anställdes han hos Cullbergbaletten där han arbetade i åtta år under Mats Eks ledning.

Förutom Cullbergbalettens uppsättningar har Bernard Cauchard medverkat i ett flertal produktioner på Riksteatern, bland annat Nils Holgersson, Hemliga rum, Dit foten för dig och Dinosaurier. Han har också medverkat i Birgitta Egerbladhs Händelser i hemmet och Tjechovträdgården på Stockholms Stadsteater och Köpmannen i Venedig på Dramaten. På TV har han bland annat synts i baletterna Askungen och Svansjön.

Sommaren 2004 regisserade Bernard Parkteaterns uppsättning av La Strada, och han har tidigare regisserat Mest om djur och Åsneskinnet på Riksteatern. Hösten 2006 var han aktuell som koreograf i Riksteaterns Lära på riktigt-projekt. Våren 2007 medverkade han i Folkoperans, Riksteaterns och NorrlandsOperans uppsättning Mitt hjärta brister av Birgitta Egerbladh, som åkte på turné med Riksetatern hösten 2007.

Fakta

Koreograf, regissör, dansare

Tidigare aktuell med

ID.
Mitt hjärta brister


Personliga verktyg
Namnrymder
Varianter
Åtgärder
Om Riksteatern
Föreningsarbete
Arrangemanget
Synas och höras
Biografier & Teaterlexikon
Handböcker
Verktygslåda