Andreas Rodenkirchen

Från Riksipedia

Hoppa till: navigering, sök

Andreas Rodenkirchen är utbildad vid Teaterhögskolan i Luleå. Han har efter avslutad skådespelarutbildning bla. arbetat på Västanå Teater, Sörmlands Musik och Teater, Teater i Haga, Parkteatern, Teater Barbara och Norrbottensteatern. Andreas är en av de drivande krafterna bakom ”Sommarteater i Gustavsbergs Hamn” som sommaren 2010 går in på sin tredje säsong efter tidigare års publiksuccéer med föreställningarna Leka med elden och Hjälten på den gröna ön.

På Riksteatern har Andreas tidigare medverkat som skådespelare i tre produktioner Med hjärtat i handen, musikalen Hair och i den tragikomiska ungdomsberättelsen Skitsjuk. Han har också varit regiassistent till den tyske regissören och dramatikern René Pollesh i uppsättningen av dennes Människor på skithotell.

På SVT har vi kunnat se Andreas i Lite som du samt i huvudrollen i Samanda Ekmans Softcom Worldwide. Under våren 2010 var Andreas åter aktuell på turné med Riksteatern i föreställningen Guds djärvaste ängel i regi av Björn Melander.

Fakta

Skådespelare, regissör och översättare
Född: i Stockholm


Personliga verktyg
Namnrymder
Varianter
Åtgärder
Om Riksteatern
Föreningsarbete
Arrangemanget
Synas och höras
Biografier & Teaterlexikon
Handböcker
Verktygslåda