Anders Aldgård

Från Riksipedia

Hoppa till: navigering, sök

Som en del av ett skolprojekt grundade den 13-årige Anders Aldgård, Nöjesteatern. 1976 satte han upp sin första föreställning, Lorden från gränden i Helsingborg och resten är historia.

Anders har under sina snart fyra decennier i scenkonstens tjänst hunnit med att regissera och spela i hart när varenda klassiker. My Fair Lady, I hetaste laget, Me and my girl, Guys and Dolls... Teater, fars, musikal och revy tycks inte spela någon roll – allt blir succé för teaterdirektören, regissören och skådespelaren Anders Aldgård.

2008 tog sig Anders an succéföreställningen The Producers på Chinateatern i Stockholm och för detta belönades han med en Guldmask för bästa regi. Föreställning som spelades i två år belönades med ytterligare fem masker, bland annat den för Bästa föreställning. Anders Aldgård gjorde 2009 års sommarteater på Gunnebo Slott och Trädgårdar, Skaffa mig en tenor, som även turnerade med Riksteatern. Sommaren 2010 följde han upp den succén med Vita hästen, som turnerar med Riksteatern våren 2011.

Fakta

Regissör, Skådespelare

Tidigare aktuell med

Skaffa mig en tenor

Personliga verktyg
Namnrymder
Varianter
Åtgärder
Om Riksteatern
Föreningsarbete
Arrangemanget
Synas och höras
Biografier & Teaterlexikon
Handböcker
Verktygslåda